eConnect Shipment Exchange en Monitoring

eConnect verbetert de samenwerking in de logistieke keten tussen verzender, transportbedrijf en onderaannemer

eConnect is het webbased logistieke platform  die het mogelijk maakt voor de verlader (industriële of productiebedrijven) and transportbedrijf om samen te werken. eConnect orchestreert alle activiteiten die door beide groepen worden uitgevoerd en optimaliseert hun gezamenlijke processen via de control tower..

Om de volledig cyclus te begeleiden, bestaat eConnect uit 2 dienstengroepen:

Functionaliteit die de logistieke keten met elkaar verbindt

Uitwisselen en opvolgen van transportopdrachten vereenvoudigd

Fabrikanten en transportbedrijven kiezen er vandaag voor om transportopdrachten te delen met onderaannemers om meer efficiëntie te bekomen.  Daarom is het ook belangrijk voor alle partijen om het overzicht te behouden, en dit door een real-time uniforme uitwisseling.  Op die manier kan ook de beste kwaliteit aan eindklanten gegarandeerd worden.

Met onze Order Exchange diensten, kunnen verladers de vervoerders uitnodigen om hun ladingen te verzorgen en relevante informatie gedurende de uitvoering terug te koppelen.  Dit wordt door eConnect mogelijk gemaakt door integratie met bestaande ERP, TMS en Telematica oplossingen.

Telematica onafhankelijke Shipment Control Tower

Is opvolging of delen van informatie belangrijk voor uw dienstverlening? Heeft u nood aan een management-by-exception oplossing gedurende de uitvoering van uw transportorders? Heeft u uitgebreide controle nodig bij uw uitgaande of binnenkomende bewerigingen?

eConnect is het snelst groeiende samenwerkings- en monitoring platform in Europa.  Deze oplossing maakt het mogelijk volledige controle en inzichten te verwerven tijdens de uitvoering van opdrachten, zelfs bij inzet van meerdere onderaannemers.

Voordelen

  • Onafhankelijk van Telematica-systeem of boordcomputer
  • Onafhankelijk van TMS- of ERP-systeem
  • Multi-level uitwisseling van zendingen en opdrachten
  • Beperkte investing
  • U betaalt enkel voor wat u verbruikt
  • Betere kwaliteit door samenwerking tussen verzender, transporteur en ontvanger
  • Verlaagde CO2-uitstoot
  • Transparante kosten
  • Gebruik van bestaande interfaces

Geen telematica oplossing aan boord?

Met eConnect App kan men statusinformatie over opdrachten – ook voor transportbedrijven of onderaannemers zonder boordcomputer – in real-time uitwisselen (posities, aankomst en vertrek, begin en einde van een actie, ETA, …).

eConnect verbindt verschillende transportondernemingen, onderaannemers en andere service providers in de logistieke keten, volledig onafhankelijk van om het even welk telematica systeem.

“Zowel de klant als vervoerder kan op elk moment de status van een opdracht raadplegen. Afwijkingen in de logistieke keten worden gevisualiseerd in het controle centrum, zodat elke partij onmiddellijk kan reageren. De kwaliteit van samenwerking en aangeboden diensten kan op elk moment worden geoptimaliseerd, daar elke activiteit meetbaar is.”

– Christiaan Bert, Managing director

Contacteer ons!

Meer informatie over onze transport- en logistieke oplossingen